Bälten räddade bussens passagerare

Två personer omkom och flera skadades vid en kollision mellan en turistbuss och två personbilar på riksväg 71, söder om Malung igår. I bussen satt en grupp ungdomar i 13- till 14-årsåldern från Uppsala som hade varit på sportlovsläger i Sälenfjällen. Alla i bussen hade bälten på sig.
Det var när en bil på väg norrut kom över på fel sida av vägen i en kurva som olyckan skedde. Bilen krockade med en annan personbil som kom norrifrån. Efter den bilen kom bussen, som också drogs in i olyckan. Två personer omkom direkt och åtta fördes skadade till Mora Lasarett. I bussen fick flera personer lättare skador, och flera chockades. Barnen i bussen klarade sig bra, mycket tack vare att alla hade bälte på sig. Bara en person, som var uppe och gick i mittgången, var obältad. Enligt uppgifter från Mora Lasarett på söndagsmorgonen är en 18-årig man svårt skadad emn stabil. En 20-årig kvinna är tämligen svårt skadad,men som polis och räddningspersonal att bearbeta gårdagens upplevelser. även för henne är läget stabilt. En 50-årig man är lindrigt skadad, och ytterligare två personer med lindriga skadador har förts vidare till Falu Lasarett. De tre övriga som fördes till Mora Lasarett mår enligt uppgifterna bra. Tio ambulanser från Dalarna och Värmland kallades till olycksplatsen, liksom alla tillgänliga polisresurser. Dessutom har en krisgrupp hjälpt såväl de inblandade
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".