Mora

Tryckt stämning efter flickmordet

Stämningen är tryckt i Mora på tisdagen. Det är dagen efter att en flicka hittades mördad på en byggarbetsplats på Örjastäppan i Mora. Många morabor ställer sig frågan varför, och många ungdomar har samlats för att bearbeta det som hänt.

– Det är fruktansvärt. Det är i närheten där vi bor. Vi reagerade väldigt hårt i går kväll, jag och min man, säger en kvinna som Dalanytt träffande på stan på tisdagen.
– Man samlas runt om i skolorna och pratar om det, säger en kille på stan. Trots att man har haft minnesstunder för flickan på skolor runt om i Mora så är flickans identitet inte formellt fastställd.
Först på onsdagen ska man obducera kroppen och de finns uppgifter som tyder på att kroppen ska vara svårt skadad vilket gör det svårt att fastställa identiteten. Men polisen jobbar efter teorin att det är den flicka som försvann från Mora i fredags som hittats död. Hon ska ha blivit skjutsad av en släkting till bussen för att åka till sin pappa i Älvdalen. Men spåren efter flickan slutar vid busshållplatsen. Tio poliser jobbar med utredningen och det pågår förhör och man kartlägger flickans liv.
Många vill idag prata och bearbeta det som hänt. Kommunens POSOM-grupp är aktiverad Anders Krumlinde från POSOM-gruppen berättar för Dalanytt att över 100 ungdomar har under dagen samlats vid församlingshemmet i Mora.
Ännu ingen person misstänkt för mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".