Nytt avslag för utvisningshotade Melki

Den utvisningshotade syrianska familjen Melki som tididgare bott i Malung har på nytt fått avslag från migrationsverket på sin ansökan om uppehålls- och arbetstillstånd.
Familjen kom till Sverige för fyra år sedan och i september förra året skickades pappan tillbaka till Syrien. Idag finns mamman och tre barn kvar och gömmer sig i Sverige. - De godtar inte att pappans politiska verksamhet är farlig, och mamman har enligt migrationsverket ingen anledning alls att få stanna. Det säger Margaretha Enders, flyktingansvarig på Rädda Barnen. - Nu när pappan inte finns i Sverige så tycker man att mamman också ska åka tillbaka till Syrien. Pappan har man inte hört något från sedan mitten av september förra året. - De vet ju inte om han lever eller inte, vilket också är väldigt jobbigt för dem, säger Margaretha Enders. I Migrationsnämndens beslut står det att man bedömer att ingen av barnens psykosociala utveckling kan antas ta bestående skada av att de flyttar tillbaka till hemlandet. Men Margaretha Enders har en annan åsikt om den saken. - Speciellt flickan mår ju inte bra, hon äter inte och hon lider av mardrömmar. Hon är sju år och i hela hennes liv har hon mått så här, säger Enders till dalanytt. Familjen Melki har nu överklagat utvisningen till Utlänningsnämnden
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".