Mora

Misstänkt för flickmordet nekar

En person har nu gripits som misstänkt för mordet på den 15-åriga Moraflickan under helgen. Det är en man i 20-årsåldern, som greps på en ort i Falutrakten vid niotiden på torsdagen.  Mannen kommer egentligen från en ort i Skellefteåtrakten. I ett första kort förhör nekar han till att ha något med flickans död att göra.

Det var genom att granska den 15-åriga flickans webb-kontakter, som man kom den nu gripne mannen på spåren.
Tidigt på torsdagsmorronen anhölls han i sin frånvaro av vice chefsåklagare Olle Sohlberg. Och greps sedan alltså vid halvtiotiden. Gripandet var odramtiskt.


– De två har bland annat haft kontakter med varandra via nätet, säger polisens presstalesman Sven-Åke Petters. Det var så vi kom honom på spåren. Men vi vet inte i vilken utsträckning de har haft kontakt.

Den gripne mannen har periodvis vistats i Dalarna, men kommer egentligen från Skellefteåtrakten. Han är nu på sannolika skäl misstänkt för mord, vilken är den starkaste graden av misstanke.


Han har tidigare dömts ett par gånger, bland annat för misshandel.


Vid mordplatsen har det säkrats en del värdefulla spår, har polisen tidigare sagt. Men vilka de är och hur de passar in på den nu gripne, vill man ännu inte säga.