Borlängesparande drabbar hjärnskadade

Hjärnskadade personer i Borlänge kommer snart att förlora sin dagverksamhet i en egen lokal. Anledningen är att kommunen ska spara pengar.
Hjärnkraft är en förening för människor som fått hjärnskador genom t ex en tumör, blödning eller en olycka. Sedan 1996 har det funnits en särskild verksamhet för de här personerna i Borlänge. Nu ska kommunen spara och då är det meningen att de sju personer som brukar komma till verksamheten, ska slussas in på andra ställen i kommunens verksamhet. Gunnar Lindvall är hjärnskadad efter att ha drabbats av stroke för 10 år sedan. Han kommer att sakna Hjärnkraft. - Jag har varit med sedan starten. För mig är det här nästan som att gå till jobbet, säger Gunnar Lindvall. Nästan 700 000 kronor beräknar kommunen att spara i år och nästa år blir besparingen ännu större, cirka 900 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".