Omtanken kritiseras för brister i arbetsmiljön

Det privata vårdföretaget Omtanken Dalarna AB får nu hård kritik för brister i arbetsmiljön för sina anställda, dels av Arbetsmiljöinspektionen och dels av facket.
- De följer inte avtalet med facket, i många lägen så ruckar man på avtalet. Det säger Annica Andersson som är ombudsman på Kommunal i Dalarna. Omtankens företagsledning anklagas också för att vara diktatorisk och de ska även ha mobbat ut vissa anställda. - Våra medlemmar säger att det är så, säger Annica Andersson. - Man vågar inte ställa krav utan väljer istället att sluta, för man är rädd att bli straffad, säger Annica Andersson. Men den här kritiken håller INTE styrelseordföranden i Omtanken, den förre socialdemokratiska politikern Anne Boman, med om. Enligt henne så tar företaget största möjliga hänsyn till både vårdtagarna och de anställda. - Vi är oerhört måna om personalen, säger Anne Boman till dalanytt. - Vi vet att det finns ett par stycken som känt sig mobbade och känt sig tvugna att sluta, och det är ju synd att det inte har fungerat. Och att det skulle ha funnits mobbning på arbetsplatsen, håller Anne Boman absolut inte med om. - Det har inte funnits något sådant, säger Anne Boman. - Facket har agerat opproffsigt och ensidigt. De har inte lyssnat till fler inblandade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".