Kritik mot Äventyrsbad i Borlänge

Det planerade Äventyrsbadet i Borlänge får nu kritik från Vänsterpartiets vice ordförande i Dalarna, Leif Lindström, som anser att det dyra badhuset kan komma att ligga kommunen till last när det står färdigt.
Kommunen ska nämligen spara 50 miljoner kronor under loppet av tre år, och därför tycker Leif Linström att man måste välja: antingen bygger man ett äventyrsbad, eller så satsar man pengarna på äldreomsorg och skola. - Vi vet att Länsstyrelsen slagit ner på hemtjänsten, och vi vet att personalgrupper går på knäna. Och ser man det så så finns det en hel del frågetecken, säger Leif Lindström till dalanytt. - Det är viktigt att se det här som ett riskprojekt, ett åtagande som kommuninvånarna tar. Samtidigt som vi vet att kärnverksamheten i kommunen är oerhört hårt ansatt, säger Lindström. Han har också tittat över kostnaden för badet och de priser som det skulle medföra för besökarna. Och enligt Leif Lindström så handlar det om dyra pengar för att bada i det nya badhuset. - För en familj skulle det kosta 240 kronor att bada i Maserhallen när äventyrsbadet står klart. Och jag tror inte att en familj med knappa inkomster, åker till badhuset och badar när äventyrsbadet står klart, menar vänsterpartisten Leif Lindström. Vänsterpartiet i Borlänge ska nu ta ställning till hur man ställer sig i frågan om ett äventyrsbad i kommunen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".