Smedjebacken

Tre års fängelse för våld mot kvinna

En 42-årig man från Smedjebacken har på måndagen dömts till tre års fängelse för våld mot den kvinnan han bott samman med. Falu tingsrätt fäller mannen för såväl grov kvinnofridskränkning som våldtäkt.

Den 42-årig mannen hade åtalats  för att vid flera tillfällen från sommaren i fjol till och med januari i år ha misshandlat kvinnan på olika sätt.

Som vanligt när det gäller sån här brottslighet finns inga direkta iakttagelser från vittnen eller teknisk bevisning. Och det har i stället gällt för tingsrätten att bedöma kvinnans trovärdighet i det hon berättat.

Rätten säger i det här fallet att kvinnas berättelse har präglats av måttfullhet och att hon varit mycket noga med att inte lägga mannen till last för mer än vad hon kan stå för.

Rätten tycker att åtalet är styrkt och mannen fälls för grov kvinnofridskränkning.

Han döms alltså också för våldtäkt. Enligt rätten har han misshandlat kvinnan i underlivet, och utsatt henne för en sån kränkning att det kan rubriceras som våldtäkt.

Mannen som också fälls för andra brott, hot mot tjänsteman och framkallande av fara för annan, ska nu betala ett skadestånd på drygt 150 000 kronor till kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista