Fredriksberg får tillbaka tvätten

På måndagen fick människorna i Fredriksberg den glada nyheten att allt pekar på att man kommer att få tillbaka sitt tvätteri, som lades ned tidigt år 2002. För nu har majoriteten i Landstinget Dalarnas styrelse sagt att man, från och med januari nästa år vill börja driva tvätteriverksamhet i egen regi i de tomma lokalerna i Fredriksberg.

– Vi har blivit presenterade en utredning som förordar tvättverksamhet i egen regi. Av de två alternativ som fanns, Falun och Fredriksberg, så väger det över för Fredriksberg, säger Alf Johansson, socialdemokratiskt landstingsråd. Anledningen säger han är att investeringskostnaderna är betydligt lägre och det beror på lokalen i Fredriksberg är byggd för tvättverksamhet.
Nyetableringen betyder 25 nya arbetstillfällen i Fredriksberg som har 900 invånare. Glädjen över nyetableringen tycks vara stor på samhället.
– Det är toppen! Det är våran räddning här, säger Solveig Levin i Fredriksberg som jobbar i affären där.
– Det betyder mycket för oss här. Förhoppningsvis flyttar mer folk hit och för oss här i butiken så betyder det mycket, speciellt om det är barnfamiljer, säger Carolina Axelsson som också jobbar i affären.