IT-inspiration i Borlänge

Nu bjuder Framtidsmuséet i Borlänge på något som kallas inspirationsdagar för framtiden. Och det hela handlar om att prova på IT.
Att IT - alltså informationsteknologin - har kommit för att stanna, ja , det har väl knappast undgått någon. Och för att ge flera chansen att prova på, och lära sig mer om IT, så bjuder Framtidsmuséet" i Borlänge den här veckan på något som kallas Inspirationsdagar för Framtiden. - Inspirationsdagarna är till för grundskolans lärare och elever, och att de ska få prova på det här med datorer och IT i skolan, det säger museichef Elisabeth Eronn. - Och det här är ju en möjlighet att visa upp vad som redan har gjorts i skolan, för att andra ska få inspiration. Inspirationsdagarna pågår hela veckan, och under dagarna har elever och lärare möjlighet att prova på IT genom olika workshops. Det är tredje gången som Framtidsmuséet anordnar inspirationsdagar för IT, och det är en uppföljning på ITIS - IT i skolan - en treårs satsning som regeringen har gjort. - Det är egenligen både en uppföljning och avslutning på det här projektet, men vi tycker att det ska leva kvar även i fortsättningen, säger Elisabeth Eronn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".