Polisen i Dalarna dåliga på narkotikabekämpning

Bara två ledamöter av åtta i Dalarnas polisstyrelse tycker att polisens arbete med att bekämpa narkotikan fungerar. Det framgår av en undersökning som polisförbundet låtit göra.
Undersökningen har gjorts bland alla polisstyrelser i Sverige, och en av de största frågorna som togs upp är alltså frågan om narkotikabekämpningen. Som inte fungerar, enligt undersökningen. - Vi har under många år prioriterat de stora knarkaffärerna, och det har gjort att vi inte har hunnit med det som händer på gatorna. Det säger Inga-Britt Kronäs-Samils, som är ordförande för polisstyrelsen. En annan fråga som togs upp i enkätundersökningen är hur polisens förebyggande arbete bland ungdomar fungerar. 8 ledamöter av 10 i Dalarnas polisstyrelse tycker att inte att det fungerar tillfredsställande. - Där har vi nog en högre ambitionsnivå än vi har praktiska möjligheter, säger Inga-Britt Kronäs-Samils. - Vi önskar att vi hade större möjligheter, men det är inte högprioriterat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".