Krafttag mot alkohol och droger

Igår hölls ett seminarium i Borlänge om kommunens nya alkohol- och drogpolitiska program, som ska vara klart i höst. Bland annat gav företrädare för socialtjänst och polis sin syn på situationen i Borlänge.
Enligt Urban Näslund som är samordnare för alkohol- och drogprogrammet i Borlänge så ökar användandet av alkohol lavinartat i Borlänge. - De senaste två åren har det blivit värre. Vi dricker hemskt mycket sprit nu. Vi är nästan tillbaka på samma nivå som vi hade i slutet av 1800-talet, säger Urban Näslund. Enligt Urban Näslund så är det de unga människorna mellan 20 och 28 år som dricker allra mest. Att konsumtionen har ökat så kraftigt gör att kommunen nu ska utforma ett nytt alkohol- och drogpolitiskt program. Arbetet ska Borlänge kommun göra tillsammans med föreningar, fackliga organisationer och statliga myndigheter. - Syftet är att bryta den här negativa trenden. Vi måste få ner konsumtionen på en vettig nivå igen. Vi ska försöka nå ungdomar och deras föräldrar och få dem att förstå hur farligt det här är, säger Urban Näslund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".