Länsstyrelsen stödjer Orsamanifestation

Länsstyrelsen ger 35 000 kr till den manifestation för demokrati, integration och jämställdhet som anordnas i Orsa på lördag.
Det är angeläget att uppmuntra initiativ som betonar integration och vikten av allas lika värde, skriver länsstyrelsen i sin motivering till att ge pengar till manifestationen. Det är musikanter i Orsa med Jan Bäckman i spetsen som tagit initaitv till manifestationen efter att främlingsfientliga partier etablerat sig i kommunen. Man kallar manifestationen för "neurotiska musikanter för medmänsklighet". 150 musiker medverkar och man håller till i ishallen. Samtliga riksdagspartier är representerade liksom 5 i 12-rörelsen mot främligsfientlighet och rasism. Kvällen invigs av landshövding Ingrid Dahlberg. Syftet med festen är att hylla mångfald och demokratiska krafter och är också ett försök att uppmana till högt valdeltagande i kommunfullmäktigevalet, för att på så sätt befästra den demokratiska processen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".