Mc Donalds i Falun begärt i konkurs

Bolaget som driver Mc Donalds i Falun har ansökt om konkurs. Restaurangen drivs nu av Svenska Mc Donalds centralt. Pär Allansson, som ägt och drivit restaurangen i sex år, kan inte längre betala bolagets räkningar.
- Jag orkar inte med att bära det längre. Det är för små marginaler, och jag har fått kämpa med låg volym, säger Pär Allansson till Dalanytt. Pär Allansson berättar att restaurangen har haft det tufft redan från starten för sex år sedan. I sommar öppnar en ny Mc Donaldsrestaurang i Falun uppe vid regementet. Det var tänkt att Pär Allansson skulle ta hand om den också. Men så blir det alltså inte. Den nya restaurangen lär inte göra att Mc Donalds på Holmgatan i centrum går bättre. Frågan är nu vad som händer med den. - Det blir ju Svenska Mc Donalds beslut om de ska båda de här enheterna kvar. Jag vet bara att det är bestämt att den andra ska öppna, säger Pär Allansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".