Polisstyrelsens ordförande om besparingarna.

Idag kommenterar polisstyrelsens ordförande, Ingabritt Kronnäs-Sammils, förslaget om hårda besparingar inom polisen. I fredags offentliggjordes den senaste utredningen, som bland annat föreslår att åtta av länets polisstationer läggs ner.
- Det är bra att det slås fast att det ska finnas ett närpolisområde och ett kontor i varje kommun, säger Ingabritt Kronnäs-Sammils. Däremot föreslås 455 poliser, samtidigt som organisationen kräver 463 polismän, och det borde vara ett minimum. - Andra besparingar kan komma ifråga. Det gäller t ex en gemensam länskommunikationscentral och gemensam anmälningsupptagning. Det var i fredags som det senaste besparingsförslaget offentliggjordes. Där sades att åtta polisstationer i länet ska läggas ner. Det gäller Vansbro, Älvdalen, Orsa, Gagnef, Leksand, Smedjebacken, Hedemora och Säter. I början av juni ska polisstyrelsen i Dalarna fatta beslut om mångmiljonbesparingarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".