Foto: Scanpix. Obs, bilden är ett montage

Sacrédeus kritiseras av RFSL

Om riksdagen säger ja till könsneutrala äktenskap så är en gräns passerad. Det tycker riksdagsmannen och kristdemokraten Lennart Sacrédeus från Mora. Han menar att det i förlängningen kan innebära att det blir ok med kärleksförhållande med barn och djur. Det uttalandet möter nu stark kritik från bland annat RFSL Dalarna.

– Ändrar vi på det ena så finns det ingen anledning att det inte blir ändring på det andra, sa Lennart Sacrédeus i SVT:s Agenda. Han pratar om att fler ”kärleksförhållande” kan bli möjliga.

– Ja självklart. Med barn. Och med djur. Sacrédeus uttalande på söndagskvällen möter nu stark kritik från RFSL i Dalarna.

– Jag blir alldeles ledsen när Lennart Sacrédeus uttalar sig så här, han pratar om människor som lever och andas. Jag satt i soffan och tittade på det här med min sambo och kände mig jätteledsen, säger Stina Johannesson, ordförande i RFSL Dalarna. Kristdemokraterna är ensamt bland riksdagspartierna i att tycka att par av samma kön inte ska få gifta sig.

eva.larsen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista