Utbildning av ledare inom upplevelseindustrin

Turism, musik och idrott är företeelser som är viktiga för Dalarna. Nu vill en ideell förening, med bland andra Högskolan i Dalarna, Luleå Teknisk Högskola, Rättviks kommun och företrädare för olika organisationer och näringar, dra igång en utbildning av ledare inom upplevelseindustrin.
Kommunalrådet i Rättvik Johnny Jones tycker att den planerade utbildningen behövs. Han tror att det här kommer att betyda mycket för Rättvik. - Rättvik är en liten kommun sett till antalet invånare. Det här kommer att betyda oerhört mycket. Min förhoppning är att också att det kommer att betyda mycket för hela länet och i framtiden också för landet, säger Johnny Jones. Projektet har hittills finansierats med EU-pengar och om allt går vägen börjar en ettårig utbildning för ett dussin studenter till hösten. Senare planeras längre utbildningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".