falun

Packat & Klart packar ihop

TV-programmet Packat & Klart försvinner från Falun. Det fick de anställda veta i dag. SVT måste minska sina kostnader och koncentrerar programverksamheten till storstäderna.

Packat & Klart sysselsätter tio personer i Falun. Om programmet läggs ned eller flyttas till annan ort beslutas i slutet av april. Sammanlagt försvinner 400 tjänster från Sveriges Television.

SVTs sparpaket

Anslagen till SVT och de övriga public servicebolagen räknas upp med två procent per år. Enligt SVT-ledningen ökar deras kostnader för löner och programinköp med 4-5 procent per år. I kronor är skillnaden cirka 80 miljoner kronor per år. De största besparingarna görs i Stockholm och framför allt på SVTs administration som ska minskas med 40 procent. Dagens åtta producerande enheter ersätts av tre: En för nyheter och sport, en för allmän-tv och en för interaktiv verksamhet.
Källa: TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".