1 av 3
Polisen visar sökområdet på dagens presskonferens. Foto: Scanpix
2 av 3
Sökandet trappas ned. Foto: Scanpix
3 av 3
Ett område har spärrats av. Foto: Scanpix
stjärnsund

Misstänkte mannen nekar till brott

Den 42-årige man från Gästrikland som anhållits skäligen misstänkt för att ha fört bort den 10-åriga flickan i Stjärnsund nekar till brott. Mannen, som tidigare dömts för sexbrott, greps i Skåne i går kväll. Han förs nu till Dalarna och väntas vara här någon gång under tisdagskvällen. Förhören med honom återupptas på onsdagen.

Mannen, som är 42 år har mängder med trafikbrott i bagaget. Men också betydligt grövre brott.

Som 29-åring, år 1995, dömdes han till ett år och tio månaders fängelse för bland annat ett våldtäktsförsök. År 1998, försökte mannen tvinga en 16-årig flicka till samlag. Han dömdes då för sexuellt tvång till fängelse i fyra månader.

År 2000 dömdes han till dagsböter för sexuellt ofredande. Han hade då blottat sig på en badstrand. Dessutom har han dömts till fängelse för misshandel. I de första förhören nekar mannen till brott. Han är anhållen på den lägre misstankegraden, och det gäller nu för polisen att få fram bevis mot honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".