Stjärnsund

42-åringen nu begärd häktad

Den 42-årige man som är misstänkt för att ha fört bort den 10-åriga flickan i Stjärnsund har på torsdagen begärts häktad. På fredag förmiddag hålls sedan häktningsförhandlingen.

På torsdagen har är det fem dagar sedan den 10-åriga flickan i Stjärnsund försvann när hon cyklade hem från en fotbollsträning. Polisen har genomfört så kallade saksök i ett större område än tidigare, nu mot Torsåker, By, Hedemora och Avesta.

Själva utredningsarbetet har inriktats på förhör med folk som lämnat tips och med uppföljning och komplettering av tidigare förhör. Man har också letat igenom en sommarstuga i trakterna kring Stjärnsund som den misstänkte mannen har tillgång till, men där gjorde polisen inga nya fynd. Mannens mobiltelefon har också kontrollerats. Men där har man heller inte hittat något intressant uppger dalapolisen för Dalanytt.

På fredag klockan tio kommer häktningsförhandlingar mot mannen att hållas vid Falu tingsrätt. Mannens advokat Jan Kyrö säger att 42-åringen nekar till brott. Men han medger att han åkt igenom Stjärnsund på lördagen då flickan försvann.

Inga nya förhör har hållits på torsdagen, detta på grund av att mannens advokat inte kunnat medverka men på fredagsmorgonen, innan häktningsförhandlingen, kommer han förhöras igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".