Fotboll

Sixtensson äntligen klar för Falun

I dag kom Falu FK och Dala Järna IK överens om övergången för Fredrik Sixtensson. Det är en överenskommelse som dröjt sedan november, då Sixtensson bestämde sig för att pröva lyckan i div I-klubben Falu FK.

I söndags fick nyförvärvet Fredrik Sixtensson sitta på läktaren när Falu FK spelade sin seriepremiär. Orsaken var att Falu FK och Sixtenssons gamla klubb Dala-Järna inte kommit överens om hans övergång.

I dag blev det äntligen klart mellan klubbarna. Fredrik Sixtensson är därmed spelklar inför helgens match Falu FK-Vasalund.

– Det var ett bra besked. Skönt att det äntligen är klart, säger Fredrik Sixtensson.

Det är Svenska Fotbollförbundets nya regler som ställt till det. Från och med i år betraktas div. I-klubbar som Falun som proffsklubbar. Därmed måste div I-lag betala 70 000 kr i övergångssumma för spelare under 22 år i så kallad utbildningsbidrag om moderklubbarna begär det. I det här fallet är det Dala Järna IK och Hulån som ska dela på pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".