Mora kommun satsar på antidrogkampanj

Nu arbetar Mora Kommun med att informera skolbarn i 5e klass om hur farligt det är med droger. Och i maj ska eleverna visa upp sina redovisninger på en utställning på kulturhuset i Mora.
- Det är viktigt att informera barnen om problemen med droger i så tidig ålder som möjligt, eftersom drogproblemen sjunker allt längre ner i åldrarna. Det säger Ann Svensson som arbetar som barnsamordnare och med drogförebyggande verksamheter vid Mora kommun. Problemen med droger ökar i Dalarna. Nydligen greps 60 narkomaner i Ovansiljan då polisen riktade insatser mot narkotikamissbrukarna i området. Och dom tyngre drogerna hittar man även hos skolungdommar på dalarnas högstadieskolor i dag. Skolungdommar på Strandens högstadieskola i Mora som Dalanytt har pratat märker av att problemet med droger i skolan ökar. Och de tycker att det är bra att kommunen satsar på att informera barn i tidig ålder om problemen som droger medför.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista