Dåligt företagsklimat i Dalarna

Mora har det bästa företagsklimatet i Dalarna. Det enligt den ranking, som Svenskt Näringsliv har gjort. Men Mora ligger ändå långt ner på riksrankingen. Och bland de 100 främst rankade i landet finns bara fem dalakommuner.

Den ranking som Svenskt Näringsliv gjort, bygger på en rad faktorer. Närmare 35 000 företgagsledare i landet har fått svara på frågor om bl a attityder till företagande, tillgång till arbetskraft och kommunal service. De har fått bedöma hur bra företagsklimatet är på en skala från 1 till 6.

Svenskt Näringsliv har i sin ranking också vägt in statistiska data, som kommunal skattesats, kommunal verksamhet på entreprenad och nyföretagande.

Enligt den ranking som presenterades på måndagen har Solna det bästa företagsklimatet i hela landet. Mora har det bästa i Dalarna, och har har avancerat flera platser sedan i fjol, men hamnar ändå först på 83:e plats i landet.

Leksand som låg så högt som på 18:e plats i fjol, har tappat stort och rankas nu bara på 88:e plats

Det sämsta företagsklimatet av Dalarnas kommuner har, enligt Svenst Näringsliv, Ludvika som är 281.a av landet 290 kommuner.