O-ringen saknar boplatser

Det fattas boende för deltagarna i O-ringen i orientering i Sälen i sommar. Arrangörerna kan nu inte uppfylla löftet om bäddar till alla, då det saknas 7000 sovplatser. Flera orienterare är nu besvikna på arrangörerna.

– Det är många som är heligt förbannande på oss, säger generalsekreteraren Jimmy Birklin.

Intresset är rekordstort för O-ringen i Sälen. Men arrangörerna har inte lyckas få tag i boende till alla. Normalt sett brukar löparna bo i husvagn i anslutning till tävlingarna men i år gick man ut och lovade stugboende till alla som var intresserade. Totalt så är 26 000 bäddar bokade under O-ringen-veckan i Sälen, men just nu fattas det 7000 bäddar. Många stugägare vill hyra ut till ett högre pris än vad O-ringen har erbjudit ägarna.

– En del tycker säkert det, men det är flera har ställt sin stuga till förfogande, säger Jimmy Birklin. Men att erbjuda ett högre pris till stugägarna kommer man inte göra.

– Inte vi själva, i så fall får den fria marknaden styra den prisnivån.

Orienterare som redan betalat boendeavgiften kommer att få pengarna tillbaka och Jimmy Birklin uppmanar löpare att försöka fixa boendet själv och nu vill O-ringen att stugägarna ska tänka om.

– Vi ser ju gärna att så många som möjligt annonserar ut sina stugor till de O-ringendeltagare som inte fått boende. Det skulle vara jättebra för Dalarna och Sälen också om vi kunde få ihop bäddarna som önskas.

peter.a.johansson@sr.se