Vintern kom tillbaks

Den blöta snö som fallit under natten mot lördagen har ställt till det på många håll i länet. Mellan Borlänge och Malung står tågen stilla fram till klockan 14 på grund av träd som hänger över spåret och sliriga vägar ställer till det för biltrafikanter.

– Det är full vinter! Säger Anders Per-Ols som röjer snö och träd i trakterna kring Vansbro. Han rekommenderar bilister att inte ge sig ut på vägarna om man har sommardäck på bilen.

– Vi har cirka 20 centimeter snö och 30 centimeter på höjderna. Många trodde nog att våren var på väg för att stanna, även plogbilarna.

– Vi har dels varit ute med plogbilar, vi har lyckas få tag på halv styrka, de har gått i väg på sommarjobb. Vi har inte lyckas få ihop hela vinterresurserna. Vi har i alla fall de största vägarna öppna nu. Även träd har blockerat vägen på många ställen i länet.

– Framförallt björkar står som pilbågar över vägarna, säger Anders Per-Ols.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista