1 av 3
Helena Brunkman och, Ted Hesselbom inne i finrummet i Galleri Kvarnen. Foto Stefan Ubbesen /SR DALARNA
2 av 3
En del av utställningen Sundborn goes extreme - Again. Foto Stefan Ubbesen /SR DALARNA
3 av 3
Sundbornsbron färdigmålad och stickningsprydd. En del av sommarens utställningsprojekt. Foto: Stefan Ubbesen /SR DALARNA

Extremkonst på Sundborn

På lördagen så är det vernissage i, ”Galleri Kvarnen” i Sundborn. Det handlar om sommarens uppmärksammade uställning ”Sundborn goes extreme – Again”.

Projekt uppkom när, Helena Brunkman som är barn-barns-barns-barn till konstnärsparet, Karin och Carl Larsson, fick idé att hon ville föra in paret Larsson i 2000-talet.
– För jag tycker de passar bra där helt enkelt, de var extrema och fantastiska formgivare och konstnärer och det tycker jag att vi ska påminna om med den här utställningen.

Vernissaget sker bland annat i samarbete med Rhösska Muséet i Göteborg.
– Karin och Carl Larsson är något man inte kan låta bli att förhålla sig till, man kan älska och hata dem. Så vi blev jätteglada att vi blev inbjudna att försöka visa vad nutidens formgivare gör på samma sätt som Karin och Karl Larsson, säger Ted Hesselbom, chefen för Rhösska Muséet.  

Vernissaget pågår under lördagen och utställningen är sedan är öppen i ”Galleri Kvarnen” i Sundborn till den sista Augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista