Systrar åtalas för misshandel

Två systrar i 20-årsåldern står på måndagen åtalade vid Falu tingsrätt misstänkta för att ha misshandlat  tre andra kvinnor vid olika tillfällen. I ett fall bedöms misshandeln som grov.

Åtalet handlar bland annat om en misshandel vid en pizzeria i södra länsdelen i maj i fjol. Brottsoffret, en kvinna, drogs ned på marken. Enligt åklagaren höll den ena av de åtalade systrarna i kvinnan medan den andra systern misshandlade henne genom att slå henne i huvudet med en ölburk och slita henne i håret.

Misshandeln ledde till underhudsblödningar i bakhuvudet hos brottsoffret. Den av systrarna som av allt att döma var mest aktiv i den här misshandeln står också till svars för att ha misshandlat två andra kvinnor vid två olika tillfällen under hösten i fjol. I ett av de fallen handlar det om grovt brott enligt åklagaren. Målsäganden blev neddragen på marken och sen sparkad på ben och kropp. Följden blev en fraktur på vadbenet.

Den åtalade har visat särskild hänsynslöshet och råhet, skriver åklagaren i sin stämningsansökan. På måndagen är det alltså förhandlingar i Falu tingsrätt mot de två åtalade systrarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".