Eklund ska höras om försvinnande

Uppsalapolisen vill få utrett om den mordmisstänkte Anders Eklund också kan sättas i samband med att en 66-årig kvinna försvann från Björklinge-trakten i början av förra året. För någon vecka sen överlämnades uppgifter om försvinnandet till polisen i Dalarna som utreder morden på Engla Höglund i Stjärnsund och Pernilla Hellgren i Falun.

– Det här försvinnandet förbryllar oss, vi har hållit på i över år och vi har fortfarande inga spår efter den här kvinnan. Ett stort antal personer är hörda, vi har genomfört omfattande sök i skogar och vattendrag utan resultat, säger Christer Nordström som är polisens presstalesman i Uppsala.

När uppsalapolisen hörde om morden som Anders Eklund är misstänkt för blev de intresserade.

– Med tanke på att vi vet att han också har varit i norduppland ett antal gånger, vi är intresserade att veta vad han var den åttonde januari då kvinnan försvann från sitt hem. Det var framförallt uppgifterna om att Anders Eklund arbetat som lastbilschaufför och därför bland annat befunnit sig i norduppland som gjorde att Uppsalapolisen blev intresserade av honom.

Uppsalapolisen har dessutom varit i kontakt med Anders Eklunds arbetsgivare och via denne kontrollerat hans arbetstidsschema och annat för att se var han befunnit sig den åttonde januari förra året.

– Det här betyder inte att han är misstänkt på något sätt. Det här spåret kontrolleras som ett stort antal andra spår som vi har i det här ärendet, säger Christer Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista