Falun

Föräldrar rasar mot sparförslag

Det kokar bland personal, rektorer och föräldrar bland Faluns skolor. De är missnöjda med dom besparingar som ska göras inom skolan hösten 2008. Idag samlas föräldrar för att demonstrera vid Rådhuset i Falun. De tänker återlämna skolplanen till politikerna.

En av de missnöjda föräldrarna är Pär Stålberg i Svärdsjö.
– Det är ju de som ska föra det här vidare, vårt samhälle. Får de inte en grund, så följer det med hela livet, säger Pär Stålberg.
Det var efter ett krismöte på Björkhagsskolan i Svärdsjö - om de planerade besparingarna på 40 miljoner kronor - som några föräldrar bestämde sig för att anordna en demonstration.
Föräldrarna har skickat protestbrev till beslutande politiker där de bland annat motsätter sig att musik- och idrottslärartjänster kommer att dras ned på.  
Och på demonstrationen som ska hållas på onsdagseftermiddagen vill föräldrarna lämna tillbaka skolplanen till politikerna, som en slags bakläxa.
– Jag förväntar mig att de tänker om här och att de ser att det finns ett otroligt behov hos våra barn och ungdomar vad det gäller skolgång och medel, bra lärare och trygghet framför allt, säger Pär Stålberg.

peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista