Polisen:

Stökigt under midsommarnatten

Det har varit stökigt under fredagskvällen och natten när många var i rörelse för att fira midsommar. Flest händelser har det varit i de norra länsdelarna, säger dalapolisen till Dalanytt. I Leksand har en person misshandlats med en flaska, där sitter tre personer misstänkta för brottet.

– Det har varit en hög arbetsbelastning, något mer än vi hade trott och hoppats på, säger Björn Sundin, biträdande vakthavande befäl vid dalapolisen. Han räknar till 130 händelserapporter från klockan 21 på midsommaraftonen.

– Det är alkoholrelaterat till 98 procent, det är misshandel, ofredande och gamla oförrätter som ska redas ut. Totalt sitter fyra personer anhållna runt om i länet. I Leksand är tre personer misstänkta för en grov misshandel, de ska ha slagit en person med en flaska i huvudet. Den drabbade har dock ej behövt uppsöka sjukhus enligt polisen.

Dryga 20 fyllerister har fått sova ruset av sig hos polisen. Men det kunde blivit fler.

– Vi kunde väl ha dubblat det men antalet arrester i länet var begränsat så det har blivit ett antal hemtransporter också, säger Björn Sundin vid polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".