- Föräldrar bör få större valfrihet!

Det tycker Karin Rissveds i Svärdsjö som nu samlat in över 2 000 namnunderskrifter om att föräldrarna måste själva få välja vem som ska ta hand om barnen innan de börjar skolan.
- Föräldrar ska inte av ekonomiska skäl vara tvingade att anlita den kommunala barnomsorgen, säger Karin Rissveds. Hon har därför tagit initiativ till en namninsamling för att försöka förmå politikerna att införa en hemmalön på 60 000 kronor skattefritt per barn och år för att en förälder stannar hemma med barnet istället för att anlita den kommunala barnomsorgen. Karin Rissveds menar att det är orättvist att bara de föräldrar som utnyttjar den kommunala barnomsorgen får utdelning för sina skattepengar som de betalat in. - En barnomsorgsplats i Falu kommun kostar ungefär 100 000 kronor per barn och år, och då är det inte mer än rätt att de som tar hand om sitt barn hemma istället får en "hemmalön", säger Karin Rissveds. Karin Rissveds överlämnade sina namnteckningar, 2 341 stycken, på kommunfullmäktigessammanträdet i Falun i eftermiddags.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".