Protesterna mot kriget fortsätter

Trots att kriget i Irak ser ut att gå mitt sitt slut samlades folk på många håll för att demonstrera på lördagen. I Borlänge samlades ett femtiotal.
- Den här antikrigsrörelsen har handlat mycket om att stödja det irakiska folkets kamp för sin egen frihet. Den kampen kommer nu att fortsätta för att den marionettregim som kommer att sättas in nu kommer att förtycka folket på samma sätt som Sddam Hussein har förtryckt folket, säger Alf Wickman, en av initiativtagarna till demonstrationen. Han tillhör det nätverk av individer som kallar sig Nätverket Borlänge mot krig. Viktoria Nordahl demonstrerade för första gången i sitt liv. Hon ville prova på att protestera på ett nytt sätt, i stället för att bara säga sig till sig själv att krig är fel - trots att kriget går mot sitt slut. - Man ska väl kunna säga att krig är fel. Oavsett om det är slut, i början eller mitt i, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".