Borlängepolitiker anklagas för att pejla varg

Ordförande för kommunfullmäktige i Borlänge, socialdemokraten Georg Karlsson, anklagas nu på en hemsida på internet för att ha pejlat varg i Grangärdeområdet. Samma område där en vargtik försvann år 2000.
Den här internetsidan sköts av Allan Jacobsen från Laxå, som ser sig själv som en beskyddare av vargstammen. Han menar att George Karlsson inte gjort sig skyldig till tjuvjakt men att Karlsson - som offentlig person - inte borde ägna sig åt att pejla varg. - Jag säger inte att Georg Karlsson har ägnat sig åt tjuvjakt. Men jag tycker att det är anmärkningsvärt att han har ägnat sig åt att pejla varg, säger Allan Jacobsen. Det är inte förbjudet enligt lag att pejla varg. Georg Karlsson har erkänt att han har pejlat varg i Grangärdeområdet under älgjakten. Men inte i syfta att döda någon varg utan för att skydda sina jakthundar. Men det argumentet tycker inte Allan Jacobsen håller. - Det finns vargtelefoner, säger han. Georg Karlsson är mycket kritisk till att Allan Jacobsen både har skrivit ut Karlssons namn och lagt ut en bild på honom på hemsidan. Men det är befogat enligt Jacobsen. - Jag tycker att en person som sitter i den ställning som Karlsson gör kan ta den här kritiken. Han har hittills inte heller tagit avstånd från vargpejling. Det borde han som offentlig person göra, säger Allan Jacobsen. Georg Karlsson hotar nu med att koppla in juridisk expertis men det bryr sig inte Allan Jacobsen om. - Det enda han kan göra är att han kan göra så att hemsidan stängs ner. Men det bryr jag mig inte om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".