Åtta fall av tjuvjakt på varg under utredning

Ytterligare ett fall av misstänkt grovt jaktbrott mot varg har nu kommit in till polisen. Det gör att det nu sammantaget finns åtta fall av tjuvjakt på varg under utredning.
Polisen fick in sin första anmälan om grovt jaktbrott mot varg för ungefär ett år sen. Sedan har det ena fallet fått läggas till det andra, samtliga ouppklarade, och i och med det senaste fallet som kom in så sent som igår så är man nu alltså uppe i åtta fall av misstänkta jaktbrott mot varg här i länet. - Vi har utredningar i alla kända revir. Det säger Olof Norgren som är kriminalinspektör i Falun till Dalanytt. Men hittills har ingen delgivits misstanke om brott. För trots att man har en del spår så är det svårt att säkerställa spåren. - Det är svårt att hitta vittnen som vill hjälpa polisen med sådana här saker, säger Olof Norgren. - De som vet något bor ju ofta ute på landsbygden där brotten har begåtts, så det kan ju vara en släktning eller nära vän till vittnet som har begått brottet. Och då vill man inte gärna hjälpa polisen genom att vittna, fortsätter han. Att det skulle vara en omöjlig uppgift att reda ut de här fallen av tjuvjakt, vill inte Olof Norgren hålla med om. Men det är tidskrävande, säger han. - Det är svårt och det är resurskrävande, och enligt min uppfattning så har polismyndigheten inte avsatt tillräckligt med resurser för att lösa alla grova jaktbrott som vi arbetar med.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".