Framtiden ljus för Nyhammars bruk

Efter några svåra år ser nu framtiden ljus ut för Nyhammars Bruk. Företaget har fått flera nya ordrar och planerar att anställa mer personal.
Kjell-Åke Olsson är vd på Nyhammars Bruk, och han berättar att man nu har ändrat inriktning och satsar på nya marknader. - Vi har lyckats att få några montagejobb bland anant på SSAB i Borlänge, Avesta Polarit och Fundia i Smedjebacken, säger Kjell-Åke Olsson. Det här innebär att Nyhammars bruk framåt hösten har ökat bemanningen med 15 anställda. - Vi har fått in cirka 30 ansökningar på sistone. Flera av dem har sagt att de vill flytta hem till Dalarna. Nyhammars bruk har några tuffa år på nacken. Men nu satsar man alltså på nya marknader, bland annat på Västkusten. - Vi har bland annat fått en order från Preem raffinaderi där vi innan semestern ska göra ett arbete på 8000 timmar, säger Kjell-Åke Olsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".