Falun ska bli trevligare i sommar

Falu kommun vill ha ut fler vuxna på stan i sommar. Därför har man i samarbete med Centrala Stadsrum och Brottsförebyggande rådet planerat sex trivselkvällar i centrum i sommar. Arrangemaget heter Kaffe med pop och kommer innehålla musik och underhållning av lokala artister.
Ordföranden i Faluns lokala brottsförebyggande råd, och tillika kommunalrådet Dan Westerberg hoppas att kvällarna ska leda till ett tryggare och livfullare Falun. - Det här kommer förhoppningsvis att leda till att det blir fler vuxna på stan. Dessutom kommer vi att göra centrum i Falun trevligare under sommaren, säger Dan Westerberg. Även om Kaffe med pop vill locka ut vuxna på stan, poängterar Dan Westerberg att Faluns ungdomar också är välkomna. Den sammanlagda kostnaden uppskattas till ungefär 150 000 kronor. Finansiärer är Centrala stadsrum, Kopparstaden, Landstinget Dalarna och Falu kommun. Och man tror att faluborna kommer uppskatta arrangemanget. - Jag tror att man kommer att se positivt på det här. Vi får mycket underhållning för lite pengar. Falu Kommun kommer att lägga ungefär 50 000 kronor på det här och det tror jag är väl använda pengar, säger Dan Westerberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".