Branden på Lillåhem var troligen anlagd

Mycket tyder nu på att den kraftiga branden på äldreboendet Lillåhem i Orsa var anlagd. Det säger kriminalkommissarie Hans Nylund till Dalanytt nu på förmiddagen. 70 personer fick evakueras vid den här branden som började vid halv sex-tiden igår.
Enligt Hans Nylund så är det platsen där branden började tillsammans med iakttagelser som har gjorts vid platsen, som nu gör att man misstänker att branden var anlagd. - Enligt den brandplatsundersökning som har gjorts så finns det tecken på att branden är anlagd i ett hörn, säger Nylund. Det är vittnesmål som kom in under gårdagen som pekar mot att branden är anlagd. Vad det är för vittnesmål vill inte Hans Nylund säga i nuläget. - Ännu finns det ingen som är misstänkt för branden. Morapolisen kommer under förmiddagen att skicka flera poliser till Orsa, som kommer att finnas på polisstationen där. Anledningen är att polisen vill att folk som kan ha sett något misstänkt i samband med branden ska kunna komma och berätta det för polisen. - Alla iakttagelser som har gjorts vid Lillåhem vid tiden för branden är av intresse, säger Nylund. För bara en vecka sedan så eldhärjades Strandens skola i Mora. Men något samband mellan de två bränderna kan polisen inte se i nuläget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".