Tjejerna fick egna dagar i Leksand

I Leksand har Tjejdagarna genomförts. Det är Samverkansgruppen på Ungdomskontoret i Leksand som, med hjälp av sponsorer, låtit alla tjejer i nionde klass i Leksand ägnat sig åt "jagstärkande" aktiviteter.
- Jag tyckte att det är för mycket för killarna i Leksand, bland annat hockey och baseboll, och kände att det måste finnas någonting för tjejerna, säger Luisa Kirvall, 16 år, som kom med idèn till Tjejdagarna. I två dar har tjejerna tittat på teater, lyssnat på föredrag om missbruk och ätstörningar och fått en kurs i självförsvar. 105 niondeklassare iklädda T-shirts med trycket "Jag älskar kroppen min". Och det är vad det handlar om - att lära sig att tycka om sig själv. Men det roligaste var kursen i självförsvar, tyckte Emelie Lehnberg, 15 år: - Det är bra att kunna självförsvar om man kommer i vissa situationer, säger hon. Rebecka Bark, 16 år, tycker att Tjejdagarna har gett henne mycket. - Det har fått mig att tänka till. Tänka på att man inte ska se så negativt på sig själv, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".