Stopp för öl efter midnatt på Falukalaset

I onsdags tog socialnämnden i Falun upp frågan om det skulle få serveras alkohol i tält på torget under Falukalaset i sommar. Socialdemokraten Claes Mankler, som för en månad sedan ville stoppa alkoholen på Lugnet under Skidspelen, fick nämnden med sig på en begränsning av utskänkningstiden.
I stället för alkoholservering till klockan två på natten, fick Claes Mankler Socialnämnden igenom att begränsa serveringen till midnatt. Under Falukalaset i somras blev det stökigt på stan, med många berusade ungdomar. I sommar sammanfaller Falukalaset dessutom med en stor innebandyturnering med många ungdomar i stan. Claes Mankler är inte rädd över att kallas glädjedödare. - Jag går gärna i bräschen. Kan inte vi i socialnämnden sätta ned foten, vem ska då göra det? Bara för att andra kommuner festar med tält och så vidare så tycker inte jag att vi bör ställa upp på det, säger Claes Mankler till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".