Strejk vållar stora problem för Faluns barnomsorg

Barnomsorgen i Falun drabbas hårt om Kommunals varslade strejk blir verklighet. Föräldrar måste vara beredda på att stanna hemma med sina barn.
Den 5:e maj tas omkring 1000 av Kommunals medlemmar i Falun ut i strejk, med undantag av de som arbetar inom äldre- och handikappomsorgen och räddningstjänsten. Men redan på onsdag inleder Kommunal konflikten med ett stopp för nyanställningar på samtliga kommunalarbetartjänster i landet. Blir det strejk så kommer barnomsorgen i Falun att få stora problem med att få verksamheten att fungera. Omkring hälften av all personal på förskolorna kommer att försvinna. -Föräldrar måste helt klart vara beredda på att stanna hemma med sina barn, säger Sture Östberg, chef för Runns skoldistrikt. -Jag är väl medveten om att det kommer att bli problem, men att det är arbetsgivarens problem, inte vårt, säger Gunilla Sjödin, en av de barnskötare som kan komma att tas ut i strejk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".