Hotellbokning på internet ska locka turister

Nu börjar våra sommarturismaktörer gå in i slutspurten inför sommarens anstormning av turister. Och lagom till det har Siljan Tursim AB satt igång ett för landet nytt och unikt hotellbokningssystem, där eventuella dalabesökare själva kan hitta sitt boende.
Lasse Liljegren är marknadschef vid, Siljan Turism AB säger att fördelen är att man kan gå in på en och samma plats och se vart det finns lediga rum och sedan också boka om man vill. - Tolv hotell är hittills anslutna till den här tjänsten. De flesta hotellen i Tällberg men också i Mora och Leksand. Än så länge är Siljan Turism ensamma om den här tjänsten. Ingen annan turistorganisation i Sverige kan erbjuda den här sortens service. - Det är högkonjunktur för den svenska turismen just nu så det gäller att skaffa sig alla fördelar man kan få. De första bokningarna över nätet är gjorda nu, säger Lasse Liljegren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".