O-ringen

Brist på varor

Livsmedelsbutikerna hade inte räknat med så många matglada orienterare och nu börjar hyllorna bli tomma på bland annat frukt och mejerivaror.

– I går när jag skulle handla var det slut på mjölken. Idag är det ont om frukt, det finns lite persikor, men inga apelsiner och bananer, säger Lars-Inge Andersson från Marks kommun.
Det är cirka 20 000 besökare i området, i samband med O-ringen och nu börjar det bli ont om mat. En del livsmedelsbutiker håller stängt under sommaren och andra har haft problem med matleveranserna.
– I början av veckan var det inga problem, men nu börjar det bli tomt i hyllorna på till exempel mejerivaror och frukt, säger butikschefen Göran Abrahamsson.
Men det är inte bara livsmedelsburikerna som missbedömt besökarskaran under O-ringen, även arrangörerna har trott att det skulle komma färre.
– Vi har gått på arrangörernas siffror. Nu har vi större försäljning än under sportlov och Påsk, säger Göran Abrahamsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista