Japansk park i Leksand

Nu sätter arbetet igång på allvar, med att anlägga en Japansk park i Leksand. Ett projekt som bedöms vara så viktigt att Länsstyrelsen beslutat gå in med en kvarts miljon kronor i bidrag.
Den här anläggningen kommer att heta Japanparken och kommer att ligga granne med det välkända Hildasholm. - Den här parken ska symbolisera vänskapen mellan Leksand och vår vänort Tobetso i Japan, säger Lasse Nygårds, kommunfullmäktiges ordförande i Leksand. I parken kommer det att finnas en damm med en ö i. Det kommer också att byggas någon sorts hus i parken som ska symbolisera samverkan. Men parken är inte bara en symbolhandling. Leksands kommun hoppas också att den nya parken ska locka turister. - Hundra tusen turister besöker Stockholm årligen. Kunde vi få tio procent av dem att komma till Leksand så skulle det betyda väldigt mycket, säger Lasse Nygårds. Att bygga parken kommer att kosta ungefär 750 000 kronor, varav Länsstyrelsen kommer att betala 250 000 kronor. Resten får kommunen själv stå för. - Det här är väl satsade pengar. Vi ser redan nu att samverkan med Japan har gett oss ungefär 500 arbetstillfällen här i Leksand, säger Lasse Nygårds.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".