Sopor läggs på hög när Kommunalare strejkar

Vid midnatt började Kommunals strejk. Här i länet berörs än så länge endast ett fåtal. Men arbetarna på nära hälften av länets sopstationer är uttagna i strejk.
Två av dem som strejkar idag är Sten-Åke Andersson och Harry Backström vid Björnhyttans sopanläggning i Ludvika. - Vi står här och stoppar trafiken. De kommer inte längre än hit. Vi får skicka hem dem igen och hittills har alla förstått varför vi gör det, säger Privatpersoner släpps alltså inte in på området. Men de som kör sopbilarna får låsa upp själva och åka in och tömma sina sopor i en stor hög inne på området. Sten-Åke Andersson och Harry Backströms jobb är att ta rätt på soporna inne på sopstationen. Men det arbetet är alltså nedlagt på grund av strejken. - Vi får väga och köra soporna efter konflikten. Då blir det mycket jobb. Det kommer att lukta mycket, tror Sten-Åke Andersson och Harry Backström som nu hoppas på att få åtminstone ett litet lönelyft.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".