Åtalas för sexbrott mot sambo

På fredagen inleddes rättegången vid Falu tingsrätt mot en 34-årig man som åtalats misstänkt för vålds- och sexbrott mot sin sambo, samt misshandel av sina två minderåriga döttrar.

Mannen har åtalats för vålds- och sexbrott, som begåtts mot sambon under åtta års tid.

Han är misstänkt för att med våld ha tvingat till sig samlag vid åtminstone två tillfällen och han ska också vid flera andra tillfällen ha tvingat kvinnan till sexuellt umgänge som enligt åklagaren kan jämföras med påtvingat samlag.

Mannen åtalas också misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Den ska ha bestått i flera fall av misshandel, bland annat när sambon var gravid. Åklagaren hävdar också att mannen flera gånger hotat att döda kvinnan.

Den 34-årige mannen misstänks också ha misshandlat och hotat två minderåriga döttrar. Den ena är född 1997, den andra 1999, och brotten mot flickorna ska ha skett från hösten 2006 till maj 2008.

Mannen som häktades i mitten av förra månaden nekar till brott. Sex förhandlingsdagar plus en reservdag har avsatts för målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista