O-ringen

Arrangörerna nöjda

O-ringen med mellan 21 000 och 23 000 deltagare per dag i Sälenskogarna avslutades på fredagen. Arrangörerna är nöjda med årets arrangemang i stort, men erkänner att logistiken skulle kunna ha fungerat bättre.

Jimmy Birklin är generalsekretare O-ringen.

- Det har varit kanonväder och vi har haft bra tävlingar. Jag är riktigt nöjd.

Veckans höjdpunkter var, enligt Birklin, torsdagens etapper på Hundfjället och tisdagens världscupssprint där man kunde följa nästan hela loppet från läktaren.

Jimmy Birklin erkänner också vissa brister i arrangemanget.

- Logistiken  har varit en svårbemästrad sak att lösa. Eftersom folk bor utspridda överallt på hela fjället och vi inte vet hur många det är på varje ställe och inte heller när de startar, gör det att vi får toppar av deltagare emellanåt med många deltagare som ska åka med bussarna. Det gör det svårt att planera och vi måste vara väldigt flexibla och kunna sätta in extra bussar. Det har varit lite besvärligt, men jag tycker vi har trimmat in det under veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista