Trefältsväg - förslag till nytt vägbygge

Vänsterpartisten Lars-Ove Hagberg kommer nu med ett eget förslag om hur man ska kunna rädda starten av vägbygget mellan Tallen och Ornäs. - Bygg en trefältsväg! menar Hagberg.
I går protesterade Region Dalarnas direktion mot den uppskjutna starten av motorvägsbygget mellan Tallen och Ornäs . Men ledamoten och vänsterpartiets Lars-Ove Hagberg, framför i stället ett eget förslag. - Jag tror att vi måste bidra med en insats från Dalarna och det är att umana regeringen och Vägverket och säga att om vägen blir billigare, då kör vi igång med en gång och gör en trefältsväg med vajerräcke, säger Hagberg. Planerna på en stor fyrfilig motorväg mellan Tallen och Ornäs mellan Falun och Borlänge, är långt framskridna och det efterlängtade bygget är i princip klart att sätta i gång. Men nu kan vägen försenas. Det här då regeringens vårbudget, med mindre pengar till vägar, kom. Lars-Ove Hagbergs tanke är att en trefältsväg blir billigare, och då kan bygget sätta i gång som planerat. - Det blir billigare och ett sådant här alternativ skulle göra att man fick igång det här bygget, och man skulle inte behöva ta av det väganslag vi har för Dalarna, eftersom det här bygget är underfinansierat från början. - Vi får en bra väg om vi gör så här, och det tror jag att folket i Dalarna kommer att tycka är bra, säger Lars-Ove Hagberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".