Hedemora budgeterar för överskott tre år framåt

I går bestämde kommunstyrelsens arbetsutskott i Hedemora hur budgetramarna för nästa år ska se ut. Kommunen budgeterar för ett överskott, inte bara nästa år utan även 2005 och 2006. Men framtiden blir tuff, säger kommunalrådet Gun Drugge (c).
Hedemora budgeterar för ett överskott nästa år på 6 miljoner kronor. 2005 ska överskottet bli 9 miljoner och 2006 12 miljoner. Men om kommunen ska klara det gäller det att strama åt verksamheterna. Och det kommer att märkas för Hedemoraborna. Redan i dag förs diskussioner om att lägga ner en av skolorna i Hedemora centrum. -Och den typen av förändringsförslag tvingas vi nog genomföra på sikt, säger Gun Drugge vidare. Något utrymme för att tillgodose önskemål om nya verksamheter finns inte, om inte kommunen är beredd att göra ständiga omfördelningar i budgeten. Och Gun Drugge är besviken på regering och riksdag som fattar beslut om nya pålagor som nästan gäller omgående utan att kommunerna har någon möjlighet att budgetera för dem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".