Dubbla budskap om kommunal parkering

I går stängdes de kommunala parkeringsautomaterna i Falun. Skyltar informerar om att parkering är förbjuden på grund av strejk. Men samtidigt vill kommunen att bilisterna ska stå på parkeringarna.
- Det är dubbla budskap. Och det beror på att vi inte vi inte ska hamna i en situation, när konflikten är över, där vi har betett oss på ett sätt som blir prejudicerande. Det är helt enkelt för att följa policyn, säger Faluns Gatudirektör Helene Lott. Policyn innebär att kommunen måste förbjuda parkering när den inte kan övervakas. Men för de bilister som trotsar förbudet väntar inga repressalier, eftersom ingen övervakning sker. Helene Lott uppmanar till och med bilisterna att stå på de förbjudna parkeringarna. De största kommunala parkeringarna i Falun är Fisktorget, Gamla Posten, P-huset vid Holmtorget, Kajen ("Åhlénsparkeringen"), Folkets hus och Hälsingtorget. Icke kommunala parkeringar berörs inte av konflikten. Där måste alltså avgift erläggas som vanligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".