Främby förordas för nytt ridcenter i Falun

Falu kommun utreder för närvarande var ett nytt ridcenter i kommunen ska ligga bland annat på grund av att det nuvarande stallet vid Främby udde har fukt- och mögelskador. Tio alternativ har funnits med i handläggningen från början.
Miljökontoret förordar nu att den nya ridanläggningen ska läggas vid dne befoitnliga anläggningen vid Främby udde, som ligger inom centralorten. I andra hand sätts Sveden utanför Falun. Främby förordas trots protester mot förslaget från omkringboende. Miljökontoret tycker dock att en ridanläggning vid Främby udde ger fler fördelar än nackdelar. Inte minst går den att nå med kollektivtrafik, vilket underlättar för de många flickor som rider. Frågan diskuteras i mljönämnnden på tisdag och sedan blir det kommunfullmäktige som fattar det avgörande beslutet om var den nya ridanläggningen i Falun ska läggas. Övriga alternativ - bland annat Stångtjärn, Gassarvet och Ragvaldsberg -anser miljökontoret vara mindre lämpliga. Miljökontoret gör sin bedömning ut miljö-, naturvårds-, djurskydds- och hälsoskyddssynpunkt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".